ua en ru

"Опоблок" розкритикував рішення РНБО і вимагає його скасування

"Опоблок" розкритикував рішення РНБО і вимагає його скасування Фото: Опоблок зробив заяву

У "Опоблоці" вважають, що рішення РНБО - це "відверта політична капітуляція перед порушниками закону"

"Опозиційний блок" виступив з критикою рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо призупинення переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі. Про це йдеться в заяві політсили, опублікованій на офіційному сайті "Опоблоку".

"Рішення РНБО — це відверта політична капітуляція перед порушниками закону. Це свідчення безпорадності влади, її нездатності навести правовий порядок в країні, забезпечити дію Конституції, гарантувати права і свободи українських громадян. Не маючи сил приборкати екстремістів, влада намагається їх очолити. Вона порушує Конституцію і закони України, встановлює фактичну вуличну диктатуру", - йдеться в заяві.

В "Опоблоці" переконані, що ці рішення не відповідають зобов'язанням України перед європейськими країнами.

Політсила також вважає, що рішення РНБО можуть призвести до "необоротного відмежуванню ОРДЛО".

"Це зрада інтересів українських громадян – жителів Донбасу. Це шлях до катастрофи в національній економіці, енергетиці, промисловості. Це остаточне перетворення державного бюджету в бюджет війни і злиднів", - заявили в "Опоблоці".

"Опозиційний блок" виступає з різким осудом прийнятих рішень і вимагає їх негайної відміни. Ми закликаємо українську і світову громадськість виступити на підтримку нашої позиції", - резюмували в політсилі.

Нагадаємо, як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, всі вантажні перевезення через лінію розмежування на Донбасі перекриті. Перекриття транспортного сполучення з окупованим Донбасом було анонсовано до 13:00.

За словами президента України Петра Порошенка, рішення про тимчасову повну зупинку транспортного сполучення буде діяти до тих пір, поки окупанти не повернуть вкрадені українські виробництва.