ua en ru

"Опоблок" закликав міжнародне співтовариство дати оцінку "політичним арештам" в Україні

Партія "Опозиційний блок" закликала міжнародне співтовариство дати оцінку "політичним арештам" в Україні. Про це йдеться в заяві прес-служби партії.

"17 серпня представники прокуратури вручили повідомлення про підозру на посягання на територіальну цілісність України мерові міста Дзержинськ (Торецьк) Донецької області Володимиру Слєпцову. У той же день за рішенням суду він був підданий арешту строком на два місяці без права внесення застави. У провину Володимиру Слєпцову – одному з найавторитетніших мерів не тільки в Донецькій області, але і в Україні в цілому, якому жителі Дзержинська п'ять разів поспіль довіряли право очолювати владу в місті - ставлять лише те, що він головував на засіданні міської ради міста Дзержинська у квітні 2014 року, де деякі депутати намагалися поставити на голосування питання про проведення референдуму про статус Донецької області", - йдеться в заяві


У партії переконані, що з юридичної точки зору справа, порушена проти Володимира Слєпцова, є "свавіллям з боку влади, яка провадить планомірний тиск на політичних опонентів і розгорнула в країні репресії проти неугодних".

"Це справа – продовження хвилі арештів представників опозиції, яким намагаються шити справи в гірших традиціях радянських часів. Це ні що інше, як відверте політичне замовлення з боку тих клептократів і авантюристів, які сьогодні проголосили себе владою", - зазначили в заяві.

Крім того, "Опоблок" заявляє, що справа Слєпцова – це "ляпас місцевому самоврядуванню".

"Опозиційний блок" звертається до міжнародних організацій, дипломатичних місій з проханням дати оцінку подіями в Україні процесів. Особливо підкреслюємо системність тиску на опозицію в країні і на вибірковість правосуддя в державі. Під демократичними гаслами в Україні зміцнюється справжній авторитарний режим, зупинити який – завдання всіх, для кого демократичні цінності не є порожнім звуком. Заявляємо про готовність захищати опозиціонерів, заарештованих за політичними мотивами (в тому числі і Володимира Слєпцова), всіма доступними способами", - резюмували автори заяви.