ua en ru

ОПОРА повідомила про перші порушення на місцевих виборах у двох областях

ОПОРА повідомила про перші порушення на місцевих виборах у двох областях Фото: ОПОРА зафіксувала перші порушення на місцевих виборах

На місцевих виборах окремі ДВК видають бюлетені для голосування без паспорта

На місцевих виборах, які сьогодні, 11 грудня 2016 року, проходять у 13 областях зафіксовано перші порушення на виборчих дільницях у Миколаївській та Вінницькій областях. Про це йдеться у повідомленні Громадянської мережі ОПОРА у Facebook.

"Маємо перше порушення на виборах в Миколаївській області...У селі Воронівка Олександрівської селищної об’єднаної громади члени виборчої дільниці №480198 видали виборцю бюлетень без пред’явлення паспорта. Як прокоментували члени ДВК спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА, вони і так знають в обличчя виборця бабу Катю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за даним фактом спостерігачі ОПОРИ склали відповідний акт про порушення.

Маємо перше порушення на виборах в Миколаївській області Миколаївщина: ДВК видала виборцю бюлетень для голосування без ...

Опубліковано Громадянська мережа ОПОРА 10 грудня 2016 р.

Крім того, подібний випадок стався у Вінницькій області на виборчій дільниці №050346, що знаходиться у селі Кантелина (Дашівська селищна громада).

Повідомляється, що голова дільничної комісії Галина Дмитрук на зауваження спостерігачів заявила, що комісія прийняла рішення видавати бюлетені без пред’явлення паспортів.

"Голова дільничної комісії написала спостерігачу ОПОРИ пояснення про те, що рішення про видачі бюлетенів без відповідних документів комісія прийняла на вечірньому засіданні 10 грудня. Таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що люди проживають в одному селі і знають один одного", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, видача чи отримання бюлетеня без пред’явлення паспорта чи видача бюлетеня особі, яка не має права його отримувати, для порушників може закінчитись штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

У Вінницькій області на виборчій дільниці №050346, що знаходиться у селі Кантелина (Дашівська селищна громада), виборцям...

Опубліковано Громадянська мережа ОПОРА 11 грудня 2016 р.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходять місцеві вибори у 41 об’єднаній громаді.