ua en ru

Айвазовська: поліцейська місія ОБСЄ має включати не менше 7 тис. фахівців

Айвазовська: поліцейська місія ОБСЄ має включати не менше 7 тис. фахівців Фото: Ольга Айвазовська

За словами Айвазовської, така місія повинна працювати дуже тривалий період часу

Поліцейська місія ОБСЄ має включати не менше 7 тисяч фахівців і протокол дій в будь-яких кризових ситуаціях. Про це написала представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи та координатор громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на своїй сторінці в Facebook.

Так, Айвазовська вважає, що поки про домовленості нормандської четвірки по поліцейській місії ОБСЄ на Донбасі поки не зрозуміло, що саме має на увазі цей термін.


"Сайт президента України подає домовленість під терміном "поліцейська місія" (в класичному розумінні поліцейські забезпечують правопорядок та боротьбу з правопорушеннями), тоді як офіційні кремлівські джерела згадують про розширення мандата діючої спеціальної моніторингової місії. Моніторинг не може включати класичні функції органів правопорядку", - пише вона.

Вона також зазначила, що Україна потребує такої місії, але її мандат повинен включати не тільки функції поліцейського мандата, а й у часі і кількості бути ефективними.

"Така місія повинна працювати дуже тривалий період часу, у значній кількості (не менше 7000 підготовлених спеціалістів + враховувати ротацію), а також мати значне фінансування і розроблену політики, або протокол дій в будь-яких кризових ситуаціях", - додала Айвазовська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" відключили обладнання моніторингової місії ОБСЄ в районі Донецького аеропорту.