ua en ru

Опоблок наполягає на праві фракції внести дві кандидатури до складу Центрвиборчкому

Опоблок наполягає на праві фракції внести дві кандидатури до складу Центрвиборчкому Фото: Юрій Мірошниченко (facebook.com/umirosnicenko)

Склад Центральної виборчої комісії формується пропорційно, виходячи з чисельності фракцій і груп парламенту

Найбільша опозиційна фракція у парламенті Опозиційний блок повинна бути представлена ​​у Центрвиборчкомі двома членами. Про це заявив народний депутат від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко, коментуючи ситуацію із формуванням складу ЦВК і кандидатурами, запропонованими президентом на затвердження Верховній Раді, повідомляє прес-служба політсили.

"Влада заявляє, що надасть всього одне місце у Центрвиборчкомі для найбільшої опозиційної фракції. Опозиційний блок повинен бути представлений двома членами ЦВК, виходячи з чисельності фракції. Ми подали ці кандидатури і наполягаємо на їх затвердженні", - сказав Юрій Мірошниченко.

Нагадаємо, склад Центральної виборчої комісії формується пропорційно, виходячи з чисельності фракцій і груп парламенту.

Склад фракцій і груп на сьогоднішній день: БПП - 138 депутатів (президентом запропоновані 6 кандидатів в члени ЦВК), "Народний фронт" - 81 (3), Опозиційний блок - 43 (згідно із заявою Ірини Луценко, обіцяно 1 місце), "Самопоміч" - 25 (1), "Відродження" - 25 (1), Радикальна партія - 21 (1), "Батьківщина" - 20 (1), "Воля народу" - 18 (1).

Опозиційний блок звернувся до президента з пропозицією повноцінно забезпечити право опозиції на участь у організації виборчого процесу.