ua en ru

Оплатити проїзд у метро Києва можна безконтактною карткою MasterCard

Оплатити проїзд у метро Києва можна безконтактною карткою MasterCard Фото: Ігор Ніконов

Розрахуватися карткою можна на 17 станціях метро

Відтепер оплатити проїзд у метро Києва можна безконтактною карткою MasterCard. Про повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Проект прийому безконтактних платежів банківською карткою у підземці, реалізований Київським метрополітеном у партнерстві з компанією MasterCard та АТ "Ощадбанк", презентував перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Повідомляється, що Київ став п'ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухаресту), де оплатити проїзд в метро можна безпосередньо на турнікеті, використовуючи банківську картку з системою PayPass або платіжний пристрій.

"Один із критеріїв зручності і комфорту життя у будь-якому мегаполісі - швидкий і доступний транспорт. Ми вирішили полегшили киянам і гостям міста користування транспортом за допомогою новітніх IT-технологій. Цей проект реалізовано в рамках "Smart City". Відтепер люди зможуть оплатити проїзд за допомогою картки. Безконтактний розрахунок економить час і тих, хто спускається в метро. Ніяких черг до каси чи автомату за жетонами, ніякого поповнення проїзного, ніякого "обраного" банку. Важливо також зазначити, що на реалізацію цього проекту місто взагалі не витратило бюджетних коштів", - розповів Ніконов.

Повідомляється, що необхідними турнікетами обладнані 17 центральних станцій: "Хрещатик", "Театральна", "Золоті ворота", "Площа Льва Толстого", "Майдан Незалежності", "Поштова площа", "Контрактова площа", "Палац спорту", "Арсенальна", "Університет", "Політехнічний інститут", "Шулявська", "Олімпійська", "Палац Україна", "Лук'янівська", "Кловська" та "Печерська".

Найближчим часом, турнікети усіх столичних станцій метро будуть приймати оплату банківськими безконтактними картками MasterCard.

Нагадаємо, Київ планує придбати партію трамваїв польського виробництва.