ua en ru

США мають намір виділити до 25 млн доларів українському інвестфонду

США мають намір виділити до 25 млн доларів українському інвестфонду Фото: Америка має намір прокредитувати Dragon Capital New Ukraine Fund

Термін кредитування - 10 років

Американська урядова організація з фінансування розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) заявляє про можливе виділення 25 млн доларів кредиту українському Dragon Capital New Ukraine Fund (DCNUF). Про це йдеться в повідомленні організації.


Рада директорів OPIC має намір розглянути можливість виділення коштів, строком на 10 років, на своєму засіданні 9 червня 2016 року, повідомляє прес-служба організації.

Згідно з опублікованою інформацією, загальний заявлений розмір, який виділяється фонду, становить 150 млн доларів і розрахований на 6-12 інвестицій. Спрямовані вони будуть на придбання контрольних часток бізнесів, які мають стійкі позиції на ринку, а також перспективи потенційного розвитку і сильний менеджмент.

Dragon Capital New Ukraine Fund створений української інвесткомпанією "Драгон Капітал" спільно з керованим Soros Fund Management (SFM) в інтересах сім'ї Джорджа Сороса та приватним інвестфондом Ukrainian Redevelopment Fund LP (URF).

Як повідомлялося раніше, Сорос оцінив порятунок Європи від біженців в 30 млрд євро в рік.