ua en ru

Операція з видалення пухлини з легенів короля Іспанії Хуана Карлоса пройшла успішно.

Операція з видалення пухлини з легенів короля Іспанії Хуана Карлоса пройшла успішно. Лікарі прооперували 72-річного монарха у Барселоні, передає РБК з посиланням на Associated Press. За словами лікарів, злоякісних клітин у легенях короля не виявлено.
Пухлина була виявлена у Хуана Карлоса під час регулярного обстеження місяць тому. Після ряду аналізів лікарі вирішили видалити пухлину в правій легені монарха. Він відомий пристрастю до куріння, щоправда, в останні роки ніхто не бачив його кращим. Ходять чутки, що монарху вдалося позбутися від шкідливої звички.
Хуан Карлос прийшов до влади в Іспанії в 1975 р. після смерті диктатора Франко. Відразу ж після вступу на престол він провів реформи, легалізувавши політичні партії і розпустивши франкістську "фалангу". У 1978 р. була прийнята нова конституція Іспанії, де король був оголошений спадкоємцем не Франко, а історичної монархії, і гарантувалися цивільні права і свободи. Крім того, при Хуані Карлосі провінції отримали більше самостійності (Іспанія перетворилася на федеративну державу), що, однак не зняло повністю проблему націоналізму та сепаратизму.