ua en ru

Операційні витрати ВАТ "ЕК Одесаобленерго" за 2010 р. вище запланованих на 7 млн грн. і складають 494,8 млн грн, - НКРЕ

Національна комісія по регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийняла рішення оштрафувати ВАТ "ЕК Одесаобленерго" на суму у розмірі 15 тис грн, у зв'язку з порушенням умов за право здійснення підприємницької діяльності передачі електроенергії місцевим електро мережам а також здійснення підприємницької діяльності з постачання електроенергії за регульованим тарифом. Про це повідомив у ході відкритого засідання НКРЕ член комісії Сергій Дунайло, передає кореспондент РБК-Україна.
"У зв'язку з порушенням умов на право здійснення підприємницької діяльності передачі електричної енергії місцевим електромережам та здійснення підприємницької діяльності постачання електроенергії за регульованим тарифом накласти штраф на ВАТ "ЕК Одесаобленерго" у розмірі 15 тис грн", - сказав С.Дунайло.
Головний спеціаліст управління ліцензійного контролю по територіальним представництвам Юлія Покальчук зазначила, що у ході планової перевірки було виявлено за 2010 р. підприємством операційні витрати в розмірі 494,8 млн грн, що майже на 7 млн грн вище запланованого рівня
"Зазначені перевитрати здійснені за статтями палива та електроенергії, використаних на господарські потреби та придбання електролічильників. По статтям "інші перетирати" (оплата за землю і за інвентаризацію землі, отримання технологічного транспорту) витрачено 2,4 млн грн", - сказала Ю.Покальчук. Вона зазначила, що інвестиційною програмою передбачено 148 млн грн, а станом на 1 січня 2011 р. недовиконання інвестиційної програми склало 19,8 млн грн з ПДВ.