ua en ru

Оператори ринку нафтопродуктів щомісячно надаватимуть АМКУ інформацію про свою діяльність в електронному вигляді

Антимонопольний комітет України (АМКУ), асоціація "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" та її члени - оператори ринку нафтопродуктів уклали угоду, яка спрощує інформаційні взаємовідносини сторін. Відтак члени асоціації щомісячно надаватимуть інформацію про свою діяльність до АМКУ в електронному вигляді. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, йдеться про кількість та місцезнаходження АЗС; обсяги реалізації нафтопродуктів за окремими автозаправними комплексами; обсяги та вартість імпорту; обсяги та вартість пального, закупленого на внутрішньому ринку; оптові та роздрібні ціни реалізації тощо.

Від імені АМКУ угоду підписав державний уповноважений Сергій Нетудихата, асоціації - її президент Леонід Косянчук. Також співпрацю скріпили підписами керівники ТОВ "Золотий екватор", ПІІ "Лукойл - Україна", ПП "ОККО-Нафтопродукт", ПП "ОККО-Бізнес", ТОВ "Паралель М ЛТД" і ТОВ "Альянс Холдінг".

За словами Нетудихати, вперше створено програмний продукт, що забезпечуватиме акумулювання та аналіз інформації щодо діяльності операторів ринку нафтопродуктів. Це дозволить АМКУ здійснювати постійний моніторинг стану конкуренції на ринку у зручний для відомства та бізнесу спосіб.

Як зауважив, коментуючи подію Косянчук, розпочинається вже зовсім інший рівень співпраці, зазначивши, такий режим взаємодії може бути взірцем і для інших галузей.

АМКУ відзначає, що база даних запроваджена на виконання програми економічного розвитку на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженої указом Президента України, з метою спрощення ведення бізнесу, а також відповідно до меморандуму про спільні дії зі створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції, підписаного у минулому році між АМКУ та асоціацією.