ua en ru

Opel планує інвестувати в операційну діяльність в Європі 11 млрд євро.

Німецький автовиробник Opel, що належить американському автоконцерну General Motors (GM), в рамках реструктуризації планує інвестувати в операційну діяльність в Європі 11 млрд євро до 2014 р. За словами глави Opel Ніка Рейлі, який сьогодні представив новий план реструктуризації, компанія також розраховує отримати 2,7 млрд євро у вигляді позик і гарантій з позик від європейських урядів, передає Associated Press. До 2011 р. компанія планує домогтися беззбиткової, а в 2012 р. - досягти "пристойного прибутку".

Крім того, Opel підтвердив свій намір скоротити 8,3 тис. робочих місць в Європі.

21 січня ц.р. повідомлялося, що Opel закриє завод в бельгійському м.Антверпені і скоротить 8,3 тис. робочих місць, зокрема 2,6 тис. робочих місць на бельгійському заводі. Під скорочення потрапляють і робочі місця в інших європейських країнах. Зокрема, в Німеччині Opel має намір скоротити 4 тис. робочих місць. Причиною закриття заводу і скорочення робочих місць керівництво Opel назвало значний спад обсягу продажів автомобілів в Європі. Всього на заводах Opel і Vauxhall в даний час працює близько 48 тис. осіб, при цьому більше половини з них - в Німеччині.

5 листопада 2009 р. GM заявив, що не продаватиме Opel консорціуму у складі канадської Magna International і Ощадбанку РФ. Відповідне рішення ухвалила рада директорів GM. Причиною цього несподіваного рішення називаються ринкові умови, що змінилися, і стратегічна важливість Opel для бізнесу GM.