ua en ru

Небезпеки для проживання біля палаючої нафтобази під Васильковим немає, - СЕС

Небезпеки для проживання біля палаючої нафтобази під Васильковим немає, - СЕС Фото: пожежа на нафтобазі під Васильковим

Санепідстанція досліджувала повітря в районі спалаху нафтобази

Небезпеки для проживання в населених пунктах, розташованих поруч з палаючою нафтобазою під Васильковим Київської області, немає. Про це повідомила начальник Васильківського районного управління Державної СЕС Київської області Валентина Воробйова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Був досліджений атмосферне повітря на 6 показників - діоксид азоту, сірчистий ангідрит, вуглеводні сумарні, сірководень, формальдегід і зараз в роботі - сажа. В одній точці забору перевищень вище граничних допустимих рівнів не знайдено. Небезпеки для проживання в цих населених пунктів немає", - повідомила вона.

Як повідомила вона, заміри проводилися як у Василькові, так і в навколишніх селах.

"Проведені виміри на 13 годину, 16 годину і на 16:30 в р. Васильків. У 13 годин і 16 годин були охоплені з проведенням замірів найближчі населені пункти до епіцентру пожежі - це с. Крячки, с. Путрівка, с. Березанщина, с. Здорівка, Калинівка, Хлепче, м. Васильків, м. Васильків районній лікарні та в районі масиву. О 16 годині також були задіяні вже менше населених пунктів - с. Крячки, с. Велика Салтанівка і с. Безп'ятне", - сказала вона.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним об'ємом 800 куб. м. Пізніше вогонь перекинувся ще на три резервуара. Вчора повідомлялося про 5 постраждалих, один з яких помер у реанімації. Сьогодні очевидці засвідчили низку вибухів на нафтобазі.

Зазначимо, увечері 9 червня у МВС повідомили, що були знайдені тіла ще 3 рятувальників, які числилися зниклими без вести.