ua en ru

У ООС наразі немає комплексів Javelin, - Наєв

У ООС наразі немає комплексів Javelin, - Наєв Фото: Сергій Наєв (mil.gov.ua)

Зазначимо, США вже поставили Javelin Україні

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що наразі у його підпорядкуванні протитанкові ракетні комплекси Javelin не знаходяться. Про це Наєв заявив на брифінгу у Краматорську.

"Я не є керівником Збройних сил України, я є лише командувачем об'єднаних сил, тому використовую тільки ті сили і засоби, які є в моєму підпорядкуванні. На даний момент в моєму підпорядкуванні протитанкові комплекси Javelin не знаходяться", - заявив Наєв, відповідаючи на питання щодо того, чи є на озброєнні ООС американські комплекси Javelin.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Держдепартаменті США підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin. Про те, що Україна отримала Javelin повідомляв і президент України Петро Порошенко.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, практична підготовка українських розрахунків Javelin розпочнеться 2 травня на базі навчальних центрів ЗСУ.

Зазначимо, ООС на Донбасі розпочалася 30 квітня поточного року. Зміна формату з антитерористичної операції на операцію об'єднаних сил передбачена законом про реінтеграцію Донбасу.

Таким чином, на даний момент АТО на Донбасі офіційно завершилася. Тепер, за словами Наєва, діяльність СБУ на Донбасі буде зосереджена на недопущенні терактів в районі проведення ООС.