ua en ru

В ООН зацікавились українським досвідом з протидії пропаганді РФ, - Беца

В ООН зацікавились українським досвідом з протидії пропаганді РФ, - Беца Фото: Мар'яна Беца (Twitter.com/MFA of Ukraine)

За словами Беци, Захід починає розуміти, що це явище не слід недооцінювати

Ряд делегацій в Організації Об'єднаних Націй (ООН) зацікавились досвідом України з протидії пропаганді Росії. Про це речниця Міністерства закордонних справ України (МЗС) Мар'яна Беца заявила в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

"Звичайно, це були насамперед країни, які також постраждали від російської агресії. Серед них - Грузія і Молдова. Ці країни досі відчувають на собі наслідки інформаційного тиску з боку РФ. Але, звичайно, наш досвід був дуже цікавим і для західних країн, бо останні геополітичні події засвідчили, що "дзвіночок" пролунав - і треба активно протидіяти російській пропагандистській машині", - розповіла вона.

За словами Беци, Захід починає розуміти, що це явище не слід недооцінювати, адже пропаганда має потужний вплив і є питанням глобального порядку денного.

"Тут дійсно існує усвідомлення того, що потрібно розробляти рекомендації, юридичні інструменти, заходи, які будуть ефективними… Крім того, треба діяти так, щоби протидія цьому явищу зберігала баланс між безпекою та правами людини, щоби при цьому не порушувалася свобода слова та ЗМІ", - підкреслила речниця МЗС.

На думку Беци, необхідно розробити механізм раннього попередження виникнення пропаганди і фейкових новин, щоб уникнути розгортання конфліктів, у тому числі міжетнічних.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що Чемпіонат світу-2018 з футболу, який прийме Російська Федерація, є "інструментом пропаганди".