ua en ru

В ООН впевнені, що світові ринки продовольства залишаться стабільними до кінця 2017

В ООН впевнені, що світові ринки продовольства залишаться стабільними до кінця 2017 Фото: ФАО

Індекс продовольчих цін ФАО піднявся в травні на 2,1%

Продовольчі ринки світу будуть знаходитися в стабільному стані протягом наступного року. Про це йдеться у повідомленні Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Як наголошується, зниження продовольчих цін порівняно з минулим роком означає, що загальні витрати на імпорт продуктів харчування у світі можуть впасти до 986 млрд доларів у цьому році.

Індекс продовольчих цін ФАО, який зростає вже четвертий місяць поспіль, збільшившись у травні на 2,1% у порівнянні зі своїм квітневим значенням.


Відзначимо, що ціни зросли по всіх групах товарів, що входять в індекс - середньозважений показник, який відстежує ціни на п'ять основних груп продовольчих товарів на міжнародних ринках: зернові, м'ясо, молочні продукти, рослинні масла і цукор - за винятком рослинних олій, ціни на які злегка знизилися після сильного стрибка в квітні

Індекс цін ФАО на цукор, який став основною причиною збільшення загального індексу, піднявся на 11,7% порівняно з попереднім місяцем.

Індекс цін ФАО на зерно зріс на 1,6% порівняно з квітневим значенням в результаті різкого зростання цін на кукурудзу, а також твердих котирувань на рис сортів "індіка" і ароматичні сорти рису.

Індекс цін ФАО на м'ясо виріс на 2%, що було викликано активним імпортним попитом на свинину з боку країн Азії Європейського союзу. Індекс цін на молочні продукти ФАО, який зараз на 24% відсотка нижче рівня, зафіксованого рік тому.

Індекс цін ФАО на рослинні олії знизився на 1,8% в результаті падіння цін на пальмову олію після трьох місяців різкого зростання.

Нагадаємо, раніше в ООН зафіксували зростання світових цін на продовольство.