ua en ru

Замгенсека ООН: гумагентства без акредитації зобов'язали залишити ЛНР

Замгенсека ООН: гумагентства без акредитації зобов'язали залишити ЛНР Фото: ООН

Влада на сході України зобов'язали агентства ООН у Луганську припинити операції і залишити райони

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен заявив, що влада Луганської народної республіки зобов'язали іноземні гуманітарні організації, яким раніше було відмовлено в акредитації, покинути область. Про це повідомляє РИА Новости.

"Я стурбований повідомленнями про те, що де-факто влади на сході України зобов'язали агентства ООН у Луганську припинити операції і залишити райони до 25 вересня. Це сталося після відмови у схваленні заявок агентствам ООН і міжнародним неурядовим організаціям, які працюють у Луганську, було відмовлено у схваленні заявок", - йдеться в поширеній заяві заступник генсека.

Раніше в. о. заступника голови радміну самопроголошеної Луганської народної республіки Василь Нікітін повідомив, що влада ЛНР з-за виявлених порушень відмовили в акредитації на території республіки десяти з 11 подали заявки іноземних гуманітарних організацій.

У списку неакредитованих виявилися "Лікарі без кордонів", "Людина в біді", "Норвезький союз", Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) став єдиною іноземною некомерційної гуманітарної організацією, що отримала акредитацію в ЛНР.

"Призупинення практично всіх гуманітарних програм в Луганську і Донецьку з середини липня загрожує життю і не дозволяє найбільш вразливим верствам, включаючи жінок, дітей і літніх отримати доступ до базових послуг. Це позначилося на житті близько 3 мільйонів осіб", - йдеться в заяві. За словами о'браєна не вдалося доставити близько 16 тисяч тонн первинної гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Порошенко обговорить питання відправки миротворців на Донбас на Генасамблеї ООН