ua en ru

В ООН вважають Сірію найбільш небезпечним місцем для дітей в світі

В ООН вважають Сірію найбільш небезпечним місцем для дітей в світі Фото:Сірія

Генсек ООН стурбований тим, що сторони конфлікту в Сирії озброюються

На засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних націй (ООН), 16 вересня, заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен о'брайен зазначив, що Сирія є сьогодні одним з найбільш небезпечних місць для дітей в світі, так як тривають атаки на лікарні та медичні установи, а також на школи. Про це повідомляє РІА Новини.

"Сьогодні Сирія є одним з найбільш небезпечних місць на світі для дітей. Понад 5,6 мільйона дітей потребують негайної допомоги. Хоча навчальний рік розпочався минулого тижня, більше 2 мільйонів дітей, тобто кожен третій в Сирії, не перебувають у школі", - сказав о'брайен. За його оцінкою, ще 450 тисяч дітей можуть також перестати відвідувати школу.

Повідомляється, що навмисні атаки на шпиталі і школи є військовими злочинами, і всі сторони будуть притягнуті до відповідальності.

"Навмисні атаки на шпиталі і школи є військовими злочинами. Всі сторони будуть притягнуті до відповідальності зараз і в майбутньому, скільки б часу не зайняло розслідування і судовий процес", - підкреслив він.

Ще одне занепокоєння гуманітарного координатора ООН пов'язано з положенням дітей в зонах, що контролюються "Ісламською державою", яких, за його словами, "сотні тисяч".

Нагадаємо, РФ запропонувала США провести переговори щодо Сирії.