ua en ru

В ООН закликають країни-учасниці виділити кошти на гумдопомогу Донбасу

В ООН закликають країни-учасниці виділити кошти на гумдопомогу Донбасу Фото: Ніл Уокер (un.org.ua)

На сьогодні на гуманітарну програму вдалося зібрати лише 3% від запланованого обсягу

Країни-учасниці Організації Об'єднаних Націй мають активізувати виділення коштів на гуманітарну програму для жителів Донбасу. Про це йдеться у заяві координатора гуманітарних програм ООН в Україні Ніл Волкер, опублікованій на сайті відповідного управління.

За словами Уокера, ООН планувала в цьому році зібрати 187 млн доларів на гуманітарну допомогу для жителя Донбасу. Однак, станом на сьогодні, вдалося зібрати лише 3% від запланованої суми. Він також закликав країни-учасниці ООН активізувати виділення коштів.

"Я продовжую закликати всі сторони конфлікту приймати необхідні заходи для дотримання міжнародного гуманітарного права. Мирні жителі і цивільна інфраструктура мають бути захищені", - додав Вокер.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що більше 2 млн жителів Донбасу не мають доступу до медицини. Крім того, менш ніж за рік подвоїлася кількість людей, що недоїдають. У той же час Всесвітня продовольча програма ООН завершує свою діяльність на сході України через відсутність фінансування з боку донорів.