ua en ru

ООН побоюється застосування хімзброї проти бойовиків у сирійській провінції Ідліб

ООН побоюється застосування хімзброї проти бойовиків у сирійській провінції Ідліб Фото: Стаффан де Містура (securityconference.de)

В Ідлібі знаходиться близько 10 тисяч терористів

Організація Об'єднаних Націй (ООН) закликала Росію, Іран і Туреччину в четвер запобігти битві в сирійській провінції Ідліб, яка торкнеться мільйонів мирних жителів, і в ході якої обидві сторони можуть використовувати хлор в якості хімічної зброї. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, спеціальний посланник генсека ООН по Сирії Стаффан де Містура повідомив журналістам, що в Ідлібі встановлена ​​висока концентрація іноземних бойовиків. За його словами, мова йде про близько 10 тисяч терористів.

Де Містура підкреслив, що необхідно створити гуманітарні коридори для евакуації цивільних осіб, перш ніж вступати у битву з бойовиками.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, Рада безпеки ООН застерігає уряд Башара Асада від наслідків ймовірного наступу сирійської армії на провінцію Ідліб, що залишається під контролем терористів "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Представник Швеції Карл Скау підкреслив, що наступ на північно-західну провінцію може спровокувати "гуманітарну катастрофу".

Cірійські урядові війська в даний момент стягнуті до кордонів Ідлібу.

Як повідомлялося, сирійські урядові війська планують наступ на провінцію Ідліб на північному заході країни і на прилеглі райони, утримувані силами опозиції.