ua en ru

В ООН закликали зробити гуманітарну перерву в боях за Ракку

В ООН закликали зробити гуманітарну перерву в боях за Ракку Фото: ООН (flickr.com/un_photo)

Перерва в боях дозволить 20 тис. мирних жителів Сирії врятуватися

В Організації Об'єднаних Націй (ООН) закликали зробити гуманітарну перерву в боях за сірійське місто Ракка. Про це повідомляє DW.

"В ООН у четвер, 24 серпня 2017 року, закликали зробити гуманітарну перерву в боях за звільнення Ракки, яка частково знаходиться під контролем бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, це повинно дозволити 20 тис. мирних жителів покинути місто. В ООН також закликали коаліцію проти ІДІЛ обмежити авіаудари по місту.

"Човни на Євфраті не повинні бути атаковані, люди, які покидають місто, не повинні ризикувати через авіанальотів. Тому пора подумати про можливості перерви або про щось інше, що б могло допомогти врятуватися цивільним, знаючи, що ІДІЛ робить все можливе, щоб утримати їх в місті", - заявив радник з гуманітарних питань спецпредставника ООН по Сирії Ян Егеланд.

Нагадаємо, в даний момент у центрі міста та інших районах тривають бої між коаліцією під керівництвом Сполучених Штатів і бойовиками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії в результаті авіаударів міжнародної коаліції по позиціях терористів ИГИЛ в Раці загинули не менше 42 мирних мешканців.