ua en ru

ООН схвалює прийняття Україною міжнародних стандартів із розмінування

ООН схвалює прийняття Україною міжнародних стандартів із розмінування Фото: розмінування Донбасу

Очікується, що це рішення сприятиме реалізації нацполітики у сфері протимінної діяльності

Організація Об'єднаних Націй схвалює рішення України щодо ухвалення міжнародних стандартів із протимінної діяльності. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначено, що протягом 2016 року в Україні було ухвалено міжнародні стандарти з протимінної діяльності в якості національних нормативних документів, про що було сповіщено ООН.

"У відповідь, від Секретаріату Організації Об’єднаних Націй отримано ноту, в якій схвалюється рішення України щодо ухвалення міжнародних стандартів із протимінної діяльності в якості національних, відзначається важливість цього кроку та підкреслюється, що це рішення суттєво сприятиме реалізації національної політики у сфері протимінної діяльності", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони запевнили, що й надалі вживатимуть заходів щодо "очищення постраждалих регіонів від мін та вибухонебезпечних залишків агресії Росії, з метою безпеки громадян України та соціально-економічного розвитку".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку АТО разміновано більше 2679 га місцевості Донецької і Луганської областей.