ua en ru

ООН запропонувала заходи допомоги нужденним сирійцям

Глава місії Організації Об'єднаних Націй з надання гуманітарної допомоги Валері Амос представила в Раді Безпеки доповідь, в якій був запропонований комплекс заходів з надання допомоги мирних жителів Сирії, передає Associated Press.

Заходи передбачають доставку допомоги мільйонам громадян, які опинилися в зоні конфлікту. Крім того, уряд і опозиція повинні взяти на себе зобов'язання щодо захисту громадян, вже не беруть участь у військових діях, у тому числі хворих, поранених і затриманих.

За словами Амос, обидві сторони повинні дати зобов'язання не створювати військові позиції в населених пунктах, робити попередні повідомлення про наступальних операціях, забезпечувати безпечний прохід колони з гуманітарною допомогою за встановленими маршрутами, зокрема через лінію фронту, щоб допомога могла бути доставлена ​​в найбільш постраждалі райони .

Збройне протистояння в Сирії між прихильниками і противниками президента країни Башара Асада почалося навесні 2011 р. З тих пір, за даними ООН, в ньому загинули понад 100 тис. людей. Країну залишили кілька мільйонів чоловік.