ua en ru

ООН засудила авіаудари по гуманітарних об'єктах в сирійській провінції Ідліб

ООН засудила авіаудари по гуманітарних об'єктах в сирійській провінції Ідліб Фото: авіаудар (webscreenshot youtube/SMO Syria)

ООН засудила авіаудари по лікарнях і гуманітарних складах в Сирії

Організація об'єднаних націй (ООН) засудила авіаудари по гуманітарних об'єктах у провінції Ідліб, Сирія, в результаті яких загинули 150 мирних жителів. Про це повідомляє DW.

"ООН засудила авіаудари по лікарнях і гуманітарних складах в сирійській провінції Ідліб, в результаті яких загинули 150 цивільних", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, радник з гуманітарних питань спецпредставника ООН по Сирії Ян Егеланд заявив, що незрозуміло, хто саме завдав удари, проте атаки на гуманітарні об'єкти, включаючи лікарні, машини швидкої допомоги і медичних працівників, почастішали.

"Нам терміново потрібна дієздатна система попередження про захищених місцях, які військові сили будуть поважати", - заявив він.

Наголошується, що раніше базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що авіаудари здійснила авіація Російської Федерації (РФ).

"Ці дії порушують міжнародне гуманітарне право", - заявила представниця міністерства закордонних справ Франції Агнес рома-Еспан, закликаючи РФ утриматися від авіанальотів.

У свою чергу, в Москві заперечують загибель цивільних. Офіційний представник міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що російські літаки не завдають ударів по житлових кварталах.

"Цілями для ураження виявлені безпілотними засобами і обов'язково підтверджені іншими каналами бази терористів, бронетехніка і склади боєприпасів", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті авіаударів Росії і урядових сил президента Сирії Башара Асада в місті Ідліб протягом більш, ніж одного тижня, загинули щонайменше 152 цивільних.