ua en ru

ООН помилково відправила сирійцям прострочену продукцію

ООН помилково відправила сирійцям прострочену продукцію Фото: гумдопомога

320 з 650 коробок поживних бісквітів були прострочений на місяць

ООН помилково відправила прострочені бісквіти жителям сирійських територій біля Дамаска. Про це з посиланням на заяву координатора гуманітарної допомоги організації в Сирії Якоба Їв Хилло повідомляє Associated Press.

Печива були відправлені у складі гуманітарної допомоги. Мова йде про 320 з 650 коробок поживних бісквітів, які отримали в Забадані і Мадайа 18 жовтня. Продукт був прострочений на місяць.

"Ми можемо підтвердити, що це - результат сумної людської помилки, яка була здійснена в процесі навантаження", - зазначив Їв Хилло.

Він додав, що організація вважає тему «дуже серйозною» і працює над тим, щоб виправити ситуацію. ООН розіслала запити всім сторонам, які були залучені в процес доставки гумпомощи, включаючи сирійський уряд.
Метою цього є обмін бісквітів на свіжі, а також обстеження тих, хто міг спожити прострочений продукт. У той же час, за словами представника ООН, бісквіти не принесуть шкоди здоров'ю, якщо хтось їх з'їсть.

Агентство відзначає, що території, куди потрапили коробки з простроченим продуктом, в даний час контролюються повстанцями.

Нагадаємо, Македонія витратила 5 млн євро для боротьби з напливом мігрантів з Африки та країн Близького Сходу.