ua en ru

В ООН побоюються знищення східного Алеппо

В ООН побоюються знищення східного Алеппо Фото: східне Алеппо перетворюється на "гігантське кладовище"

За останні кілька днів східний район Алеппо покинули близько 70 тис. осіб

Представники ООН побоюються, що в разі невжиття негайних заходів, східна частина сирійського міста Алеппо, де тривають бойові дії, може перетворитися в одне "велетенське кладовище". Про це заявив представник ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен на екстрено скликаному засіданні Ради Безпеки, передает DW.

У свою чергу спецпосланець ООН по Сирії Стеффан де Мистурі зазначив, що у зв'язку з посиленням авіаударів у східній частині Алеппо розгортається "гуманітарна трагедія". Підкресливши при цьому, що ситуація з кожним днем погіршується.

Представники Сирійського наглядового центру, що базується в Англії, стверджують, що за останні кілька днів східний район Алеппо покинули близько 70 тис. чоловік.

Зазначимо, що кілька країн вимагали від Радбезу прийняти резолюцію для десятиденного припинення вогню, щоб доставити гуманітарну допомогу нужденним. Однак представник РФВіталій Чуркін виступив проти, обґрунтовуючи це тим, що гуманітарні проблеми використовуються Заходом для просування політичного плану зі зміни урядового режиму в Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Алеппо в результаті обстрілу загинули 45 осіб.