ua en ru

ООН звинуватила Саудівську Аравію в загибелі 42 мігрантів з Ємену

ООН звинуватила Саудівську Аравію в загибелі 42 мігрантів з Ємену Фото: ООН (flickr.com/un_photo)

Слідчі ООН звинуватили коаліцію, очолювану Саудівською Аравією, у жертвах серед населення

Організація об'єднаних націй (ООН) звинуватила коаліцію на чолі з Саудівською Аравією у загибелі 42 мігрантів з Ємену. Про це повідомляє Reuters.

"Слідчі ООН звинуватили військову коаліцію, очолювану Саудівською Аравією, в атаці на сомалійський човен з мігрантами з Ємену і заявили, що альянс став прикриттям для деяких держав, щоб уникнути індивідуальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, коаліція, що бореться з іранською союзної угрупованням Хаути в Ємені, заперечувала, що вдарила по човні в Червоному морі недалеко від порту Ходейда.

Наголошується, що в результаті нападу загинули 42 людини постраждали 34 з більш ніж 140 осіб на борту.

"Це цивільне судно майже напевно піддалося нападу з використанням зброї калібру 7,62 мм з озброєного вертольота. Саудівська Аравія очолила коаліційні сили, єдині сторони в конфлікті, які мають можливість керувати збройними вертольотами в цьому районі", - повідомили слідчі 185-сторінковому звіті в Раді Безпеки США в понеділок.

У доповіді США йдеться, що напад порушило міжнародне гуманітарне право і загрожувало миру, безпеки і стабільності Ємену.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті авіаудару біля берегів Ємену загинула щонайменше 31 біженець із Сомалі. Човен з людьми, яка пливла в Червоному морі в районі Баб-ель-Мандебської протоки, потрапила під обстріл пізно ввечері 16 березня 2017 року.