ua en ru

ООН направляє команду спостерігачів з прав людини в Україну

ООН негайно направляє моніторингову команду в Україну для допомоги по встановленню фактів порушення прав людини, в т.ч. в Криму.

ООН негайно направляє моніторингову команду в Україну для допомоги по встановленню фактів порушення прав людини, в т.ч. в Криму. Про це сьогодні повідомив асистент генерального секретаря ООН з прав людини Іван Симонович, передає Reuters. Повідомляється, що спостерігачі ООН повинні сприяти деескалації тертя в цій країні.

Симонович також повідомив журналістам, що в ході свого короткого візиту в Київ він виявив хронічні порушення прав людини. Деякі з них тривають ще з радянських часів, інші, наприклад, застосування сили та довільних затримань, спостерігаються з часу початку протестних рухів в кінці 2013 р. Симонович зазначив, що головним джерелом неспокою є загроза зовнішньої воєнної інтервенції.

Він підкреслив, що команда спостерігачів ООН розслідує факти порушення прав людини і сприятиме запобіганню приховування таких фактів. Також серед цілей називається запобігання використання чуток для поширення страху в країні.