ua en ru

ООН має намір зібрати 9 млрд доларів на лондонській конференції

ООН має намір зібрати 9 млрд доларів на лондонській конференції Фото: ООН

Всесвітня організація отримала лише 3,4 млрд доларів із запитаних коштів

ООН закликала учасників 4 лютого в Лондоні на міжнародній конференції з надання допомоги Сирії і країнам регіону виділити 9 мільярдів доларів на гуманітарні операції, незважаючи на складну економічну ситуацію в ряді країн. Про це заявив журналістам заступник офіційного представника генерального секретаря Фархан Хак.

"Ми закликаємо виділити 9 млрд дол. Ми знаємо, що це багато. Ми розуміємо, в яких фінансових умовах перебувають члени нашої організації, але в той же час потреби дуже великі", - сказав він.

Він підкреслив, що країни повинні присвятити себе роботі в двох напрямках.

"По-перше, нам потрібно переконатися, що гуманітарні зусилля повністю фінансуються. Але при цьому там також необхідно домагатися врегулювання самого конфлікту. Ми працюємо щодо цих двох напрямків, для цього завтра відбудеться конференція в Лондоні і проходять переговори в Женеві. Нам потрібно добитися прогресу в обох напрямках", - зазначив Хак.

Зазначимо, Пан Гі Мун закликав країни проявити солідарність з сирійським народом у ході конференції в британській столиці, організаторами якої є ООН, Сполучене Королівство, Німеччина, Кувейт і Норвегія. Виступаючи з промовою в Кембриджському університеті, який присудив йому почесний ступінь доктора юридичних наук, генсек підкреслив, що міжнародне співтовариство повинне забезпечити сирійських дітей освітою, а також надати допомогу всім нужденним, що живуть в блокаді людям.

Нагадаємо, Європейський союз (ЄС) надасть зі свого бюджету 1 млрд євро на допомогу біженцям в Туреччині. Відповідний план сьогодні підписали представники 28 країн ЄС.