ua en ru

В ООН констатують найбільшу продовольчу кризу в Південному Судані

В ООН констатують найбільшу продовольчу кризу в Південному Судані Фото: населення Південного Судану (twitter.com-UNICEFEMOPS)

6,8 млн осіб в Південному Судані потребують екстреної гуманітарної допомоги

У Південному Судані вибухнула найбільша продовольча криза. Про це заявив помічник координатора з розвитку Програми розвитку ООН Алейн Ноудехоу, повідомляє "Анадолу".

За словами Ноудехоу, через брак продовольства в Південному Судані сьогодні вибухнула найбільша продовольча криза. Він також зазначив, що основною причиною відсутності продовольчої безпеки і голоду в регіоні є збройні конфлікти.

"Населення Південного Судану потребує екстреної гуманітарної допомоги. Необхідно припинити конфлікт, щоб люди змогли повернутися в свої будинки", - сказав Ноудехоу.

Крім того, повідомляється, що за даними Національного бюро статистики Південного Судану, 6,8 млн осіб в Південному Судані, тобто більша частина населення, зіткнулися з загрозою голоду і потребують екстреної гуманітарної допомоги.

Наголошується, що внутрішня міграція населення, викликана безперервними збройними конфліктами у Південному Судані, перешкоджає розвитку виробництва і сільського господарства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за півроку військові Південного Судану вбили 114 мирних жителів на південному заході країни.