ua en ru

ООН готова направити в Колумбію допомогу для підтримки венесуельців, - Гутерріш

ООН готова направити в Колумбію допомогу для підтримки венесуельців, - Гутерріш Фото: Антоніу Гутерріш (kmu.gov.ua)

Антоніу Гутерріш перебуває з дводенним візитом в Колумбії

Організація Об'єднаних Націй (ООН) готова спрямувати більше ресурсів в Колумбію, щоб допомогти країні в підтримці сотень тисяч венесуельців. Про це заявив у суботу генеральний секретар Антоніу Гутерріш, передає Reuters.

"Я хочу проявити всю підтримку Організації Об'єднаних Націй уряду і народу Колумбії в цій гуманітарній діяльності, прийнятті всіх цих людей і сказати, що ми навіть готові мобілізувати іншу міжнародну допомогу, наскільки це можливо", - сказав Гутерріш після зустрічі з президентом Хуаном Мануелем Сантосом, міністрами та співробітниками служби безпеки

Наголошується, що Гутерріш перебуває з дводенним візитом у Колумбії з метою обговорити хід свого мирної угоди з повстанцями Революційних збройних сил Колумбії (ФАРК) і тривалими мирними переговорами з меншим партизанським угрупованням - Національною визвольною армією (ELN), яка нещодавно знову почала атаки після місячного припинення вогню.

В останні роки венесуельці бігли від гострого дефіциту продовольства, високої злочинності і політичних хвилювань, вказує агентство. У минулому році Колумбія видала допомогу для венесуельців у гуманітарній сфері - за оцінками уряду, в країні налічується близько 470 тис. венесуельців.

Нагадаємо, голова комісії з фінансів та економічного розвитку Національної асамблеї Венесуели Рафаель Гусман заявив, що тільки в грудні 2017 року споживчі ціни у Венесуелі зросли на 85%, рівень накопиченої за рік інфляції склав 2616%.