ua en ru

ООН буде доставляти гуманітарну допомогу сирійцям вертольотами

ООН буде доставляти гуманітарну допомогу сирійцям вертольотами Фото: ООН буде доставляти гуманітарну допомогу сирійцям вертольотами

Інтенсивні бої не дозволяють доставляти допомогу іншим способом

В ООН заявили про готовність використовувати вертольоти для доставки гуманітарної допомоги в сирійські міста. Про це повідомляє BBC.

Обговорення можливості скидання гуманітарної допомоги сирійцям з повітря заплановано в Радбезі ООН на п'ятницю. Проте вже зараз представник ООН Стефан Дюжаррик заявив, що скидання вантажу з висоти в густонаселених районах буде неефективним.


За словами представника ООН, це означає, що вертольотам з гуманітарною допомогою доведеться приземлятися в місті і чекати, поки її вивантажать. Дюжаррик назвав такий спосіб доставки допомоги небезпечним, але сказав, що ООН готова піти на такий ризик.

ООН вже скидала гуманітарну допомогу в деякі міста з літаків, однак не в усіх випадках це можливо.

За час конфлікту, за даними ООН, загинули понад 200 тисяч осіб. Зараз в країні оголошено перемир'я, але на організації, визнані терористичними, в тому числі на ІД, воно не поширюється.

Нагадаємо, підтримувані Сполученими Штатами Америки сирійські опозиційні сили, включаючи курдів, виступили проти терористичного угрупування "Ісламська держава" на останній ділянці території, підконтрольній ІД біля турецького кордону, в середу, 1 червня.