ua en ru

ООН: 33 людини загинули в результаті зіткнень в Нагірному Карабасі

ООН: 33 людини загинули в результаті зіткнень в Нагірному Карабасі Фото: конфлікт в Нагірному Карабасі

Згідно з неофіційними даними, понад 200 осіб отримали поранення

щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення в результаті зіткнень в Нагірному Карабасі. Про це йдеться у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань.

"Згідно з офіційними джерелами у Вірменії та Азербайджані, щонайменше 30 солдатів і 3 мирних жителів загинули в результаті бойових дій. Число поранених, як цивільних, так і військових, ще офіційно не підтверджено. Згідно з неофіційними джерелами, це число оцінюється в понад 200", - йдеться в документі.

За даними УКГП, у цілому в селах, яких торкнулися бойові дії, проживають близько 14,4 тис. осіб. У той же час, ООН не володіє інформацією "про пошкодження інфраструктури, евакуації цивільних осіб або гуманітарних потреби".


"Уряд Азербайджану інформувало, що внутрішнього переміщення людей немає, в той час як з боку Вірменії 50 чоловік попросили притулок у Єревані. Обидва уряди оголосили, що не потребують міжнародної гуманітарної допомоги", - наголошується в доповіді.

Нагадаємо, 2 квітня в Нагірному Карабасі на лінії зіткнення конфліктуючих сторін різко загострилася обстановка: почалися запеклі зіткнення, після чого сторони звинуватили один одного у порушенні перемир'я.

Раніше міністерство оборони Азербайджану повідомило, що в боях з вірменськими військами в Нагірному Карабасі загинули 12 азербайджанських військових. У свою чергу у Вірменії заявили про 18 загиблих своїх військових.