ua en ru

Онлайн-майданчик "Альфа-Банку україна" у системі "ProZorro.Продажі" пройшов акредитацію в ФГВФО

Онлайн-майданчик "Альфа-Банку україна" у системі "ProZorro.Продажі" пройшов акредитацію в ФГВФО Фото: Альфа-Банк

Альфа-Банк Україна виходить на новий рівень співпраці з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і долучається до ініціативи Фонду та громадської організації "Transparency International Ukraine" по створенню системи продажу активів неплатоспроможних банків "ProZorro.Продажі". Про це повідомляє прес-служба банку.

За даними прес-служби, 5 жовтня Фонд затвердив і пізніше оприлюднив список компаній, які пройшли кваліфікаційний відбір за напрямом діяльності "організація відкритих торгів". Відбір для роботи з електронною торговельною системою "Transparency International Ukraine" пройшли 12 компаній, серед них - " Альфа-Банк Україна". Ці майданчики будуть приймати участь в реалізації пілотного проекту системи продажу активів неплатоспроможних банків "ProZorro.Продажі".

У банку вважають, що завдяки введенню платформи електронних торгів "ProZorro.Продажі" ФГВФО зможе реалізовувати майно виведених з ринку банків більш ефективно, швидко та прозоро. Це прискорить виконання ним зобов'язань перед кредиторами неплатоспроможних банків і збільшить обсяг коштів для виплат громадянам гарантованих державою вкладів, зазначили в прес-службі. У свою чергу, зацікавлені компанії та громадяни отримають широкий доступ до участі в аукціонах і зможуть придбати виставлені на продаж активи.

"Мені подобається спільна ініціатива ФГВФО та команди "ProZorro.Продажі". Статистика продажів активів ліквідованих банків поки виглядає не вражаюче. Сподіваюся, що нова система допоможе підвищити ефективність і, головне, - темпи продажу активів, адже вартість непроданих активів швидко знижується. Альфа-Банк Україна має хороший досвід по роботі з боргами, проблемними та непрофільними активами і ми готові співпрацювати з фондом за багатьма напрямками. У проекті "ProZorro.Продажі" ми зможемо не тільки забезпечити сучасний і надійний онлайн-майданчик для проведення аукціонів, але і професійно допомагати потенційним клієнтам в аналізі, супроводі та, у разі необхідності, фінансуванні угод з придбання активів ФГВФО", - зазначає Олександр Луканов, Президент Альфа-Банку Україна.

IT-підрозділ Альфа-Банку Україна за короткий період часу спільно з фахівцями ProZorro і відповідно до вимог і специфікацій "ProZorro.Продажі" розробило власний майданчик з продажу активів неплатоспроможних банків. Зараз майданчик готовий до роботи в режимі реального часу.

"У серпні Альфа-Банк (Україна) отримав запрошення від ФГВФО приєднатися до системи "ProZorro.Продажі". Даний проект повністю відповідає нашим компетенціям та досвіду у сфері розробки масштабних платформ для обслуговування клієнтів. Завдяки цьому ми в короткий час розробили і представили фонду наш онлайн-майданчик, який зараз успішно пройшло акредитацію і готова до роботи в режимі реального часу. Завдяки цим поданим нами і нашими колегами інструментам, фонд зможе проводити більше аукціонів, залучати більше покупців, отримувати більш високі ціни", - розповідає Андрій Саченко, віце-президент, керівник блоку інформаційних технологій Альфа-Банку Україна.

У червні цього року ФГВФО та громадська організація "Transparency International Ukraine" домовилися про створення майданчика з продажу активів неплатоспроможних банків "ProZorro. Продажі". Головним донором проекту "ProZorro.Продажі" є підприємницький фонд Western NIS Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проекти. Альфа-Банк Україна також підтримує даний проект.