ua en ru

Онищенко заявив про надання політичного притулку його матері в Іспанії

Онищенко заявив про надання політичного притулку його матері в Іспанії Фото: Олександр Онищенко (facebook.com aleksandr.onyshenko)

Нардеп-утікач повідомив про отримання притулку матері в Іспанії

Народний депутат Олександр Онищенко, який утік від правоохоронних органів України, заявив про надання його матері Інесі Кадировій політичного притулку в Іспанії. Про це парламентар повідомив у своєму Facebook.

"Ну ось і все. По мамі питання зняті. Політичний притулок", - написав Онищенко в соцмережі.

При цьому він наголосив, що "їй ця південна чужина зовсім не потрібна", однак "маму відправити до Києва тепер не можу".

Онищенко також заявив, що цією справою проти його матері українська влада "дуже сильно ганьбить Україну" за кордоном.

Ну вот и все. По маме вопросы сняты. Политическое убежище. Но знаете, у меня все равно нет какого-то триумфа или хотя бы...

Опубліковано Aleksandr Onyshenko 7 липня 2017 р.

Як відомо, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. За версією слідства, мати Онищенка є співорганізатором "газової схеми".

Нагадаємо, Інеса Кадирова була оголошена в міжнародний розшук за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації, розтрата майна в особливо великих розмірах, фіктивне підприємництво).

30 березня Кадирову затримали в Іспанії за орієнтуванням Інтерполу і Європолу. 19 квітня Генпрокуратура України направила компетентним органам Іспанії документи, необхідні для початку процедури екстрадиції в Україну Кадирової.