ua en ru

Онищенко: Зниження ренти на видобуток газу змусить Кабмін знизити ціну на газ для населення

Онищенко: Зниження ренти на видобуток газу змусить Кабмін знизити ціну на газ для населення

Зниження ренти на видобуток газу змусить Кабінет міністрів знизити ціну на газ для населення. Про це заявив народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Онищенко, коментуючи ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту про зниження ренти на газ.

"Я зі своїми ініціативами щодо зниження газової ренти для приватних газовидобувників України і ціни на газ для населення давно вже як кістка в горлі у Яценюка. Зниження ренти на видобуток газу в Україні призведе до зменшення витрат вітчизняних компаній, і уряд буде змушений знизити ціну на газ для населення, а не купувати реверсний газ з Європи або безпосередньо у "Газпрому", - заявив він.

Крім цього, Онищенко підкреслив, що полегшення умов з видобутку газу в Україні дозволить залучити нових інвесторів для буріння свердловин.

"Що ж стосується моєї особистої зацікавленості, на якій постійно наполягають "народнофронтівці", то хочу нагадати, що ставка рентної плати за видобуток газу за договорами спільної діяльності, в яких є державна компанія, зберігається на рівні діючих 70%. А всі мої компанії як працювали, так і працюють за цим самим договорами СД. Ніяких преференцій персонально я від прийняття цього закону не отримаю. А, от, "платіжки" за газ для простих людей знизяться!", - зазначив політик.