ua en ru

Онищенко прокоментував ситуацію з фіналом Кубка націй з конкуру

Онищенко прокоментував ситуацію з фіналом Кубка націй з конкуру Фото: Олександр Онищенко

Народний депутат України Олександр Онищенко прокоментував ситуацію щодо того, що Українська збірна з конкуру не поїде на фінал Кубка націй. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Те, що Україна тепер не буде представлена у фіналі Кубка націй по конкуру в Барселоні – вина міністра спорту Жданова, який по якомусь непорозумінню займає таку високу і відповідальну посаду. Мені довелося продати коней, бо існувала реальна загроза їхнього арешту в рамках кримінальної справи та відповідного політичного переслідування. Якби цих коней заарештували, хто б їх утримував? Пан Жданов зі своїх особистих доходів? Коні – це не машини, їх не можна на час арешту загнати в гараж. Їх треба годувати, їм потрібен ретельний догляд, тренування. За всім цим може з душею доглядати тільки власник, а не чиновники-бариги", - заявив депутат Онищенко.

Конкур в Україні помер через міністра спорту Жданова! Те, що Україна тепер не буде представлена у фіналі Кубка наці...

Опубліковано Aleksandr Onyshenko 12 вересня 2016 р.

Онищенко стверджує, що з його боку до останнього робилося все можливе, щоб кінний спорт в Україні розвивався.

"Мені вдалося домовитися, щоб коней надали для участі на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. І це при тому, що мене без будь-яких розумних, а не вигаданих, пояснень виключили з української збірної. Але коні не можуть залишатися без нагляду. Якщо б їх заарештували, пропала б не тільки збірна України з конкуру, але і пропали б ще і самі тварини", - зазначив Онищенко.

Зазначимо, тепер замість збірної України на фінал Кубка націй з конкуру, який відбудеться 24-25 вересня в Барселоні, поїде команда Австрії.

Нагадаємо, Олександр Онищенко проходить по "газовій справі", яку ведуть слідчі НАБУ. Онищенко звинувачується в організації корупційних схем, але сам депутат, який стверджує, що знаходиться в Лондоні, всі звинувачення заперечує. На думку захисту народного депутата, справа проти їхнього клієнта сфабрикована і не має ніяких перспектив за умови незалежного міжнародного суддівства. Сам Онищенко стверджує, що в Україні відбувається "банальний переділ газового бізнесу", і він став лише першою жертвою масштабних "рейдерських махінацій" в країні.