ua en ru

Онищенко назвав заяви Чорновіл спробою Яценюка і Пашинського його очорнити

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат Олександр Онищенко вважає заяви народного депутата від "Народного фронту" Тетяни Чорновіл "черговою грубою спробою очорнити його з боку Арсенія Яценюка і Сергія Пашинського". Так нардеп прокоментував появу в деяких ЗМІ обвинувальних матеріалів авторства Чорновіл.

Онищенко нагадав, що кілька місяців тому він ініціював перевірку зникнення великої кількості нафтопродуктів з Одеського порту.

"Розслідування цієї справи призвело до розкриття ланцюжка крадіжок і перепродажів нафтопродуктів кримінальною "пірамідою", на вершині якої знаходяться люди, наближені до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і депутата-народнофронтівця Сергія Пашинського. Резонанс розслідування був таким сильним, що Генеральною прокуратурою України було відкрито кілька кримінальних справ", - зазначив він.

Онищенко впевнений, що у зв'язку з цим Пашинський звернувся за допомогою до Чорновіл.

"Вони (Яценюк і Пашинський, - ред.) своїми мільярдними махінаціями з нафтопродуктами загнали себе в кут. Справа йде до відставки і в'язниці. Втрачати їм вже нічого. Але, мабуть, інших помічників, крім Чорновол, їм вже не знайти", - додав політик.

За словами Онищенка, з депутатським посвідченням Чорновіл дозволяє собі брехати і обмовляти одних людей і виправдовувати злочини інших.

"Головними спонсорами Чорновіл були і залишаються партійні начальники з "Народного фронту". А тому їй все одно, чи виправдовувати призначення юного сина Сергія Пашинського Антона, вчорашнього студента, на високу "блатну" посаду в "Укроборонпром" або покривати їх махінації з нафтопродуктами і звинувачувати у гріхах тих, хто намагається надати розголосу. Зрозуміло, наївно очікувати, що вона напише про 1,5 млрд, вкрадених Пашинським з Одеського НПЗ", - підкреслив він.

Онищенко впевнений, що Чорновіл залишається пішаком в руках своїх партійних ляльководів.

"Вступати з нею в дискусію означає опуститися до її рівня. Як говорить відома мудрість "Ніколи не сперечайтеся з дурнями. Вони опустять вас до свого рівня і переможуть на своїй території". А ось її покровителям з Кабміну і фракції "Народний фронт" я скажу відверто. Ваше злодійство і вашу брехню вже настільки очевидно, що "перекрутити" і "замазати" їх вам вже не допоможе ніхто. Мій вам рада. Напишіть щиросерде визнання і власноруч віднесіть його в ГПУ," - підвів риску під Онищенко.