ua en ru

Онищенко і Порошенко обговорять 17 квітня питання поставки українського сиру на російський ринок

Керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко та міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко обговорять питання постачання українського сиру на ринок Росії під час зустрічі в Москві у вівторок, 17 квітня, повідомляє радіо "Свобода".

"На зустрічі планується обговорити підсумки інспекції українських сироварних підприємств і спільні дії щодо забезпечення постачання на російський ринок безпечної молочної продукції українських виробників", - повідомили в понеділок в прес-службі Росспоживнагляду.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Порошенко раніше заявив, що під час візиту до Москви 17 квітня має намір провести зустрічі з російською стороною для підбиття підсумків інспекції українських сироварних підприємств, що відбулася минулого тижня.

Минулого тижня в Україні Росспоживнагляд провів другу інспекцію підприємств, які мають намір постачати сир на ринок Росії.

З 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко та молочну продукцію.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк висловив сподівання, що питання експорту українського сиру в РФ "буде знято" до середини травня.