ua en ru

Онищенко давали шанс розійтися з державою "полюбовно", - джерело

Онищенко давали шанс розійтися з державою "полюбовно", - джерело Фото: Олександр Онищенко

Мова йде про надання компаніям Онищенко розстрочки на сплату боргів по ренті за видобутий газ

У народного депутата Олександра Онищенка був шанс уникнути кримінального переслідування, але він ним не скористався. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Людина, що Біжить: чому за Онищенко взялися саме зараз".

Зазначимо, що ще на початку нинішнього року Державна фіскальна служба (ГФС) дала компаніям Онищенко розстрочку на сплату боргів по ренті за видобутий газ.


В неофіційних розмовах люди з команди президента пояснюють розстрочку Онищенко з боку ГФС просто - тому давали шанс розрахуватися з державою "полюбовно". Один із впливових депутатів від "Блоку Петра Порошенко" розповів РБК-Україна, що тема боргів компаній Онищенко щодо сплати рентних платежів вперше спливло в кінці минулого року при формуванні держбюджету-2016.

За його словами, тоді на Банковій Онищенко пояснили, що не платити податки і мінімалізувати прибуток недобре і зажадали добровільно заплатити гроші в казну, на що той нібито погодився. Після Нового року Онищенко нібито підтвердив готовність розрахуватися з державою, після чого і народилася відстрочка з боку податківців. Але минуло півроку, а гроші державі Онищенко так і не заплатив.

"Петро Олексійович - цивілізована людина, він дав Онищенко дві спроби погасити борг, ну а третя спроба, як відомо, дається тільки на Олімпіаді", - пояснив впливовий депутат від БПП.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада зняла з Онищенко недоторканність, а також дала дозвіл на його затримання і арешт.