ua en ru

Омелян заявив про завершення корпоратизації "Укрпошти"

Омелян заявив про завершення корпоратизації "Укрпошти" Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Міністр інфраструктури заявив про завершення корпоратизації "Укрпошти"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про фактичне завершення корпоратизації ВАТ "Укрпошта". Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури в Facebook.

"5 липня Омелян та в. о. генерального директора "Укрпошти" Ігор Смілянський підписали акт передачі майна в статутний капітал відкритого акціонерного товариства "Укрпошта", який є правовласником Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, процес корпоратизації "Укрпошти" розпочався в листопаді 2015 року і включав в себе кілька етапів, одним з яких, поряд з інвентаризацією, є етап оцінки та передачі майна.

5 липня Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та в. о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський ...

Опубліковано Міністерство інфраструктури України 5 липня 2017 р.

Підписання акта передачі фактично останньою формальністю і завершенням процесу перетворення Укрпошти в акціонерне товариство.

"Фактично, сьогодні ми завершили корпоратизацію. Це означає, що ми вводимо сучасні бізнес-моделі для управління державною компанією. "Укрпошта" спільно з міністерством виконала велику роботу, але ще більше - попереду. Компанія має стати лідером ринку поштових послуг", - резюмував Омелян.

Зазначається, що загальна вартість майна, переданого в якості внеску в статутний фонд ВАТ "Укрпошта", становить 6 518 597 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрпошта" почала тестувати кур'єрську доставку кореспонденції електромобилями.