ua en ru

Омелян заявив, що РФ зазнала більший збиток, ніж Україна через заборону польотів між країнами

Омелян заявив, що РФ зазнала більший збиток, ніж Україна через заборону польотів між країнами Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омелян заявив про різке зростання авіаперевезень в Україні за час дії заборони на авіасполучення

Через заборону польотів між Російською Федерацією і Україною російські авіакомпанії постраждали більше, ніж вітчизняні. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Російські авіакомпанії отримали більше збитку, хоча пророкували навпаки", - заявив міністр.

При цьому, Омелян заявив про різке зростання авіаперевезень в Україні за час дії заборони на авіасполучення.

"У нас живе зростання ринку: якщо середнє європейське зростання від 5% до 10%, а іноді і 3% вважається добре, то у нас зростання набагато вище, зокрема за рахунок внутрішнього пасажира, транзитного пасажира, плюс люди почали частіше літати в Україну", - заявив Омелян.

Нагадаємо, 25 вересня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив на нараді в уряді, що Кабінет міністрів України забороняє польоти російських компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" в Україну. Кабмін також заборонив транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".