ua en ru

Омелян заявив про повне відновлення контролю України над портом у В'єтнамі

Омелян заявив про повне відновлення контролю України над портом у В'єтнамі Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Таким чином, у державній власності перебуває 14 морських портів

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про повне відновлення контролю України над портом у В'єтнамі. Про це міністр заявив в Facebook.

"На завершення 2017 року радий повідомити, що Україна повністю відновила державний контроль над портом у В'єтнамі", - заявив Омелян.

За його словами, таким чином, у державній власності - 14 морських портів, замість 13, а по поверненні Криму буде19.

Міністр підкреслив, що історія з цим портом виглядала безнадійною ще в 2015 році, коли будь-які спроби повернути державний актив зустрічали загрози або ігнорування з боку українських ділків, які його захопили і сподівалися, що "забудуть чи вдасться домовитися".

"Не забули і на злочинні переговори не пішли. Юрій Лавренюк (замміністра інфраструктури, - ред.) спільно з СБУ, потім підключилося і НАБУ, повернув прапор України над цим портом. Зараз буде виплачено 250 тис. доларів дивідендів, після проведеного аудиту ця сума зросте в рази", - резюмував Омелян.

На завершення 2017 року - радій повідомити, що Україна повністю відновила державний контроль над портом у в'єтнамі. Таки...

Опубліковано Volodymyr Omelyan 21 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна активізувала роботу щодо повернення своїх транспортних та інфраструктурних активів, які перебувають за кордоном.

Так, в кінці лютого міністр інфраструктури заявив, що державна судноплавна компанія "Чорноморське морське пароплавство" володіє 37% акцій одного з портів у В'єтнамі. В матеріалі РБК-Україна наголошується, що це - не єдиний актив колись однієї з найбільших торгових компаній, які наша країна втратила у період незалежності.