ua en ru

Омелян заявив про відкриття нового транспортного маршруту через Україну

Омелян заявив про відкриття нового транспортного маршруту через Україну Фото: Володимир Омелян (yatsenyuk.org.ua)

Перший контейнерний поїзд сполученням Європейський союз - Україна - Китай почне курсувати в цьому році

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про відкриття нового транспортного маршруту через Україну. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

Так, за словами Омеляна, в цьому році почне курсувати перший контейнерний поїзд сполученням Європейський союз - Україна - Китай.

"Це велика подія. Я сподіваюся, що частота цього поїзда буде мінімум один поїзд на тиждень в наступному році. Паралельно працюємо над розвитком абсолютно нового шовкового шляху через територію Грузії, Азербайджану та Казахстану", - сказав він, зазначивши, що Україна працює над розвитком транспортного сполучення між Євросоюзом, Україною та країнами перської затоки, зокрема Іраном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з главою уряду Грузії Георгій Квірікашвілі запропонував розглянути можливість залучення компаній України до проектів в рамках "Нового шовкового шляху". Так, за словами Гройсмана, одним з найбільш перспективних напрямків співробітництва двох країн є розвиток транзитного потенціалу держав. Гройсман також підкреслив, що поєднання географічних та транспортних можливостей Києва і Тбілісі може і повинно стати важливою складовою міжнародної ініціативи "Новий шовковий шлях".