ua en ru

Омелян звинуватив Гройсмана у спробі "зам'яти" проблеми "Укрзалізниці"

Омелян звинуватив Гройсмана у спробі "зам'яти" проблеми "Укрзалізниці" Фото: Володимир Омелян

Омелян вважає, що перепідпорядкування "Укрзалізниці" від одного відомства до іншого не є реформою

Перепідпорядкування "Укрзалізниці" Міністерству економічного розвитку є спробою приховати існуючі в компанії проблеми, а не провести її реформування. Таку думку в ефірі одного з телеканалів висловив глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян.

"Мені приємно, що дискусія щодо реального стану справ в "Укрзалізниці" відбулася, але це був не той формат, який сприяє ефективній роботі. Я сподіваюся, що у прем'єр-міністра буде час ознайомитися з реальним станом справ у підприємстві... Чому були такі величезні втрати? Чим викликана неефективність роботи команди? Головне – Мінінфраструктури завжди виходило з того, що держпідприємства повинні бути приватизовані, а стратегічні – корпоратизовані і управлятися незалежно, надаючи державі високі надходження до бюджету", - сказав він.

Міністр вважає, що перепідпорядкування "Укрзалізниці" від одного відомства до іншого не є реформою. На його думку, це є способом "зам'яти" існуючі проблеми.

Омелян назвав главу підприємства Войцеха Бальчуна низькокваліфікованим фахівцем, незважаючи на всі записи в його біографії.

"Він забув, що останні роки не працював в компаніях, а займався музикою. Тому питання стоїть не в тому, хто кому Бальчун, а в тому, хто кому "УЗ". Нам потрібна дійсно високоефективна державна компанія, що працює для народу чи компанія, а не та, яка є джерелом збагачення для певного кола осіб", - зазначив глава відомства.

Він розповів, що неодноразово спілкувався в Гройсманом і пояснював суть реформи, а також факт того, що Мінінфраструктури не бореться за "Укрзалізницю", а відстоює прозорість і ефективність роботи компанії.

"У мене була розмова з президентом на цих вихідних. Я йому розповів про те, що знаю. Поінформував про незадовільний стан справ, що зараз йде мова не про реформи, а про бажання певних осіб зберегти корупційний вплив на "Укрзалізницю". Я сподіваюся, що позачергове засідання РНБО буде, і ми зможемо заслухати всі сторони. У зв'язку з цим буде прийнято правильне кадрове рішення для виведення компанії вперед і насправді реформування її діями", - додав Омелян.

Як повідомлялося, Омелян і Бальчун під час засідання уряду обмінялися критичними висловлюваннях на адресу один одного.