ua en ru

Омельченко пов'язує втечу з країни Піскуна зі своїм обращеним в ГПУ і Президента

Народний депутат VI скликання Григорій Омельченко пов'язує втеча з країни екс-нардепа Святослава Піскуна своїм недавнім депутатським зверненням до Генеральної прокуратури та Президента України про незаконне закриття справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Поцікавтеся у пана Піскуна після чого він вирішив втекти до Франції? А було це після того, як я направив Генеральному прокурору Віктору Пшонці та Президенту Віктору Януковичу депутатський запит, як незаконно було закрито кримінальну справу про дачу хабарів Юлією Тимошенко Павлу Лазаренку на суму майже 90 мільйонів доларів. Це було доведено американськими правоохоронними органами та Генеральною прокуратурою України. Це було доведено і у поданні генерального прокурора Піскуна, у поданні про арешт Юлії Тимошенко. Доведено документально, що Юлія Тимошенко на рахунки Павла Лазаренка перерахувала близько 90 мільйонів доларів. Це кваліфікувалося як давання хабара. А Піскун незаконно припинив цю кримінальну справу. У зверненні я розписав всі ці афери незаконним припиненням кримінальної справи стосовно Тимошенко. І після цього мого запиту Піскун терміново виїхав з України. Також у запиті немає ніякої політики та емоцій. Там чисто юридичні факти, він є в пресі", - пояснив політик.

Крім того, Омельченко зазначив, що незаконно виведені з України та заарештовані американськими правоохоронцями гроші Павла Лазаренка досі не повернуті в скарбницю держави саме через незаконного закриття справи.

"Більш того, не було прийнято рішення Генеральною прокуратурою, щоб ті гроші, які заарештовані на рахунках Павла Лазаренка американським правосуддям, були повернуті в Україну. І одна з причин було те, що Піскун незаконно припинив кримінальну справу про отримання хабарів Лазаренком від Юлії Тимошенко", - зазначив експерт.

Політик сподівається, що сьогоднішні його депутатські звернення до Генеральної прокуратура, не стануть просто історією, адже в минулому він неодноразово писав звернення про незаконні дії Піскуна.

"Я направляв в Генеральну прокуратуру запит про порушення проти нього (Піскуна) кримінальної справи і притягнення його до кримінальної відповідальності. У тому числі було офіційне звернення слідчої комісії з розслідування обставин справи Георгія Гонгадзе. Також, про зняття Піскуна із займаної посади, і порушення проти нього кримінальної справи за неналежну організацію роботи з розслідування обставин вбивства Георгія Гонгадзе. Друге, те, що пов'язане зі смертю колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Все це є в мережі, також в інтернеті є і офіційні документи. З питання хлібзаводу Піскуна я теж писав депутатський запит. Це було зроблено ним і його дружиною. І теж валютні рахунки, переводили гроші. Але для мене це вже історія", - додав політик.