ua en ru

Омбудсмен заявила про порушення прав ув'язнених у Бердянській колонії

Омбудсмен заявила про порушення прав ув'язнених у Бердянській колонії Фото: омбудсмен Людмила Денисова (РБК-Україна/Віталій Носач)
Автор: РБК-Украина

Осбудсмен заявила про порушення прав ув'язнених у Бердянській колонії. Зокрема, в колонії № 77 продовжують існувати неформальні відносини між різними групами засуджених, які побудовані на залякуванні новоприбулих ув'язнених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook омбудсмена Людмили Денисової.

"В черговий раз зафіксували, що рекомендації, які надавалися мною як уповноваженим щодо усунення недоліків, виявлених в ході попередніх візитів, залишаються невиконаними. Це призводить до порушення прав засуджених на належні умови утримання та захист від тортур і жорстокого поводження", - написала Денисова.

Виявлені порушення обговорили на виїзному засіданні Комітету ВР з прав людини. Також йшлося про подальшу роботу Бердянської виправної колонії №77.

"Зазначила про необхідність здійснення контролю з боку керівництва офісу генерального прокурора за станом досудового розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами побиття та вимагання коштів від засуджених працівниками установи", - підкреслила омбудсмен.