ua en ru

Омбудсмен РФ відвідала в Миколаєві затриманих на адмінкордоні з Кримом дезертирів

Омбудсмен РФ відвідала в Миколаєві затриманих на адмінкордоні з Кримом дезертирів Фото: омбудсмени Валерія Лутковська та Тетяна Москалькова обмінялися візитами в СІЗО

Ув’язнені перебувають у "задовільному стані" і не мають претензій до утримання під вартою

Уповноважений РФ з прав людини Тетяна Москалькова в понеділок, 26 грудня, відвідала в Миколаєві затриманих раніше на адміністративному кордоні з Кримом дезертирів Максима Одинцова та Олександра Баранова. Про це повідомив представник українського омбудсмена Михайло Чаплига в ефірі "112 Україна".

"Був здійснений візит Тетяни Москалькової в Миколаїв, де утримуються ті два громадянини України, які були затримані на адмінкордоні з Кримом, які перейшли служити російській армії", - повідомив він.

Чаплига додав, що вперше в історії був здійснений такий візит, коли спочатку омбудсмени разом приїхали в Сімферополь, а потім разом приїхали у Миколаїв.

"Домовилися про те, що оскільки вже встановлено певну довіру, це означає, що ми можемо просуватися далі, тобто Москалькова зможе приїздити провідувати російських громадян, а ми у відповідь сподіваємося провідувати наших громадян, наприклад, в Москві", - додав представник омбудсмена.

Як повідомила "РИА Новости" російський омбудсмен, ув’язнені Одинцов і Баранов перебувають у задовільному стані" і не мають претензій до утримання під вартою.

Однак, зі слів Москалькової, обидва просили замінити адвокатів, оскільки не вважають нинішній захист ефективним.

Нагадаємо, "влада" окупованого Російською Федерацією Криму дозволила уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковській відвідати 3 політв'язнів.