ua en ru

Омбудсмен пропонує ввести особливий статус для сімей мирних жителів, чиї родичі загинули в АТО

Омбудсмен пропонує ввести особливий статус для сімей мирних жителів, чиї родичі загинули в АТО Фото: зустріч омбудсмена з послом Швейцарії (ombudsman.gov.ua)

Омбудсмен наполягатиме на впровадженні нового статусу

Сім'ї мирних жителів, родичі яких загинули у результаті бойових дій на Донбасі, повинні отримати особливий статус. Про це на зустрічі з послом Швейцарії Гійомом Шойрером заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, інформує сайт омбудсмена.

Повідомляється, що уповноважена Верховної Ради з прав людини збирається наполягати на впровадженні нового статусу.

"На жаль, сьогодні ми не маємо точних статистичних даних, скільки мирних жителів загинуло в зоні бойових дій на Сході України. Але поки ми тісно співпрацюємо з правозахисниками, представниками громадських організацій, щоб такі дані отримати. Це необхідно для того, щоб надати рідним, родичам тих мирних людей, які загинули на Донбасі, особливий статус потерпілих, щоб держава надала їм необхідну підтримку і допомогу", - сказала Людмила Денісова.

Омбудсмен висловила підтримку посольству швейцарської конференції в Україні у впровадженні проекту з підвищення стандартів в області прав людини органами СБУ. У рамках проекту проводилися тренінги для працівників усіх структурних підрозділів СБУ, направлені на підвищення стандартів поведінки з мирними жителями в зоні АТО.

Нагадаємо, омбудсмен призначив координатора з прав людини в Донецькій і Луганській областях.