ua en ru

Омбудсмен призначила координатора з прав людини у Донецькій та Луганській областях

Омбудсмен призначила координатора з прав людини у Донецькій та Луганській областях Фото: Людмила Денисова та Павло Лисянський (ombudsman.gov.ua)

Регіональним координатором з прав людини став Павло Лисянський

Уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова призначила правозахисника Павла Лисянського регіональним координатором з прав людини у Донецькій та Луганській областях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби омбудсмена.

"Ним (координатором, - ред.) став відомий правозахисник, перший в Україні лауреат німецько-французької премії за досягнення у сфері захисту прав людини та утвердження верховенства права, директор громадської організації "Східна правозахисна група" Павло Лисянський", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, регіональний координатор взаємодії з громадськістю здійснюватиме моніторинг стану дотримання прав і свобод людини на території Донецької і Луганської областей. У межах його повноважень, зокрема, безперешкодне відвідання без попереднього повідомлення місць примусового утримання громадян незалежно від їхнього статусу, а також ознайомлення з документами та отримання їх копій в органах державної влади і місцевого самоврядування, органах прокуратури, включаючи справи, які перебувають в судах.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року Верховна рада України призначила нардепа від "Народного фронту" Людмилу Денисову уповноваженим з прав людини.