ua en ru

Олланд помітив прогрес у реформах в Україні

Олланд помітив прогрес у реформах в Україні Фото: Франсуа Олланд (GettyImages)

Олланд побачив результат чотирьох років реформ в Україні

Президент Франції у 2012-2017 роках Франсуа Олланд розповів, що приїхав до України для того, щоб на власні очі переконатись у проведених реформах та зустрітися з керівниками французських компаній. Про це він заявив в інтерв’ю "Прямому", повідомляє РБК-Україна.

"Певно, ви знаєте, сьогодні в Україні я отримував з рук президента Порошенка дуже високу нагороду, яка є дуже почесною для мене та якою мене удостоїли за те, як було заявлено, що я зміг зробити для України. Крім того, цей візит дозволив мені побачити результат чотирьох років реформ в Україні та особисто відчути той прогрес, який вдалося досягти. Я мав нагоду зустрітися з керівниками французьких компаній, які підтвердили мені свій намір і надалі інвестувати в українську економіку. Також я відвідав Майдан Незалежності – місце, де відбувалися історичні події. І я побачив, якою ціною виборювали ту свободу. І про це ніколи не варто забувати. Думаю, українці свідомі цього. Так само, як і французи. Адже Франція завжди залишиться країною, яка всюди у світі відстоює цінності свободи", - сказав Олланд.

Нагадаємо, згідно з даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології, абсолютна більшість громадян (60%) вважає, що Україні важливо продовжувати проєвропейські реформи, навіть якщо ЄС не надаватиме державі перспективу членства.